StoryEditorOCM
OstaloASSITEjev festival

Polaznici dramskog studija šibenskog HNK svojom igrom u predstavi ‘Slušajte nas‘ osvojili stručni žiri na Hvaru

Piše M. L.
20. travnja 2024. - 22:18
 
 
Polaznici dramskog studija "Ivana Jelić" šibenskog HNK koji su sudjelovali na 26. susretu profestionalno vođenih kazališta za mlade Hrvatskog centra Assitej održanom u Hvaru, imaju razloga za slavlje.
Mladi šibenski glumci u Hvaru su nastupili s predstavom Slušajte nas, a stručni žiri u sastavu redatelj Goran Golovko, dramaturginja Dina Vukelić i glumica Lukrecija Tudor dodijelili su im posebno priznanje za skupnu igru. 
Na Susretu je, inače, uz ŠIbenčane sudjelovalo još osam dramskih i kazališnih studija iz Varaždina, Zagreba (dva dramska studija), Zadra, Čakovca, Pule, Bjelovara i Zaprešića.
Nagrada za najbolji dramski i pedagoški rad “Zvjezdana Ladika” pripala je Marijani Peršić, voditeljici Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta.
Najboljom predstavom u cjelini proglašena je "Posljednja pahulja" Dramskog studija Dada KD Pinklec iz Čakovca. i naposljetku, 
posebno priznanje za skupnu igru žiri je dodijelio ansamblu Dramskog studija “Ivana Jelić” HNK u Šibeniku za predstavu “Slušajte nas”.
Predstava "Slušajte nas" premijerno je izvedena prije nepunih godinu dana, a nastala je metodom imrprovizacije samih polaznika koji su svoju igru tijekom višemjesečnog procesa zaokružili u cjelovitu predstavu pod vodstvom voditeljice Dramskog studija, glumice Orijane Kunčić. Šibenska publika sjajno je prihvatila ovu predstavu, a sada su rad i trud te nadarenosti polaznika nagrađeni i priznanjem struke.
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
 
03. svibanj 2024 22:38