StoryEditorOCM
Nogometosma u nizu

Dramatični dalmatinski derbi na Šubićevcu: velemajstorskim potezom Šibenik ‘iščupao‘ važnu pobjedu

Piše Krešimir Gulin
20. travnja 2024. - 19:02

Stari lisac Luka Bonačić bio je jako blizu da zapne nogu Šibeniku u kojem je bio i igrač i trener na putu ekspresnog povratka u 1.HNL. No, Narančasti su majstorskim pogotkom Josipa Majića iz slobodnog udarca u samoj završnici ostvarili osmu pobjedu u nizu i ostali u mrtoj utrci s liderom Zrinskim. Šest kola prije kraja sezone Jurjevčani i dalje bježe Narančastima dva boda.

Iskusni Bonačić postavio je čvrstu defanzivnu formaciju sa samo dvojicom isturenih brzanaca Vrcićem i Issahom koji su vrebali prigodu iz kontranapada.

image

Trener Solina Luka Bonačić


 

Nikola Vilic/Cropix

Očekivano, Šibenik je od početak preuzeo kontrolu nad posjedom lopte. Međutim, prvu opasnost složili su gosti. Pogriješio je domaći stoper Dujmović, no Vrcić se spetljao u trenutku kada je trebao izbiti oči u oči s vratarem Šibenika Đakovićem.

Dvije minute kasnije Šibenik je poveo. Plodom je urodio presing Narančastih nakon kojeg je Torres odlično asistirao dobro postavljenom Cvijanoviću koji je s nekoliko metara pogodio nečuvanu mrežu. Bio je to šesti ovosezonski pogodak ofenzivnog lijevog braniča Šibenčana.

I nakon pogotka, domaćini su nastavili diktrirati tempo. U 20. minuti izveli su lijepu akciju nakon kornera. Poslije nekoliko točnih dodavanja Majić je izbačen u dobru poziciju za udarac, no Benkovčanin je zamalo bio neprecizan.

U 28. minuti Šibenik opet prijeti poslije udarca iz kuta. Najviši u skoku je Punčec, ali atraktivnom paradom istaknuo se vratar Solinjana Krgotić.

image



 

Nikola Vilic/Cropix

Hladan tuš za domaćine odmah na početku drugog poluvremena. U 48. minuti Issah je izborio slobodan udarac kojeg je izveo Lovrencsics. U nastavku akcije lopta je stigla do Kaćunka koji iz srca kazneniog prostora precizno pogađa lijevi kut vratiju Šibenika.

Mogao je Solin dodatno šokirati Šubićevac u 54. minuti, no udarac Repića uspio je nekako ‘iščupati‘ Đaković. Vidio je trener domaćih Carević da mu je momčad ‘ispuhana‘ te je posegnuo za dvostrukom zamjenom i bacio sve karte u napad budući da je ubacio dva klasična ofenzivca Toshevskog i Delića.

Međutim, prvu dobru prigodu za Šibenčane poslije dužeg vremena dočekao je stoper Perić, ali se dobro reagirao na sjajan ubačaj Majića. Probao je Majić još jednom iz prekida, ovaj put izravno, međutim opet se istaknuo Krgotić.

Još jednu dobru šansu imao je Solin kada je pogriješio domaći čuvar mreže Đaković, ali Tomić je iskosa iz daljine promašio prazna vrata.

image

 Josip Majić


 

Nikola Vilic/Cropix

Kako je vrijeme odmicalo činilo se kako Šibenik nema rješenje za dobro organizirani Solin. Međutim, u 84. minuti asa iz rukava izvukao je Majić. Ponajbolji igrač Narančastih ove sezone povukao je velemajstorski potez. Iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio je sami kut, tako da i vrlo dobri Krgotić nije mogao ništa.

Burna je bila završnica susreta. Trener Šibenika Carević je isključen zbog protesta, Solin je složio dvije neugodne situacije pred golom domaćih, ali važni bodovi ostali su na Šubićevcu.

S druge strane, Solin će bodove spasa morati tražiti negdje drugdje.

image

trener Sibenika Mario Carević

 

Nikola Vilic/Cropix

Šibenik- Solin 2:1 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 810. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Cvijanović (10.), 1:1 Kaćunko (48.), 2:1 Majić (84.). Najbolji igrač: Josip Majić (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović (od 71. Roca), Kolega, Pozo, Marijanović (od 55. Delić), Cvijanović, Majić, Božić (od 55. Toshevski), Torres (od 88. Gačić).

Solin: Krgotić, Lovrencsics, Tomić st., Dumančić, Đolonga, Kavelj (od 46. Dadić), Tomić ml., Kaćunko (od 82. Rajic), Vučković (od 71. Karabatić), Vrcić (od 46. Repić), Issah (od 61. Majdov).

01. svibanj 2024 11:05