StoryEditorOCM
Šibenikkrešimirov grad

Šibenčani dali dosta glasova Zadraninu, dobro prošle i mlade političke snage. Dvojica ‘teškaša‘ doživjeli fijasko

Piše K. G.
17. travnja 2024. - 22:38

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva s obrađenih oko 65 posto biračkih mjesta najviše glasova Šibenčana, njih oko 36,5 posto dobila je koalicija koju predvodi HDZ.

Na drugom mjestu u Krešimirovom gradu je koalicija Rijeke pravde s oko 24,5 posto glasova.

Šibenčani su na treće mjesto stavili Most koji je predvodio Sinjanin Miro Bulj i dali mu 9,5 posto glasova, slijed Domovinski pokret s 8,5 posto glasova.

Da je Šibenik jedna izborna jedinica onda bi u Sabor ušla i Maja Šintić, nositeljica liste Možemo! koja je dobila više od 6 posto glasova.

Dobro je prošla još jedna relativno mlada politička snaga iz Šibenika. Radi se o Goranu Šimiću, nositelju liste Fokusa i Republike koji je dobio 3,7 posto glasova.

Zanimljivo, Šibenčani su popriličan broj glasova dodijelili i jednom popularnom Zadraninu Eniu Meštroviću Ričardu. Čak 2,57 posto glasova.

Premda je šibenski politički ‘teškaš‘ Franko Vidović bio nositelj liste Socijaldemokrata, čak ni u svom Šibeniku ne bi prošao izborni prag jer je dobio čak nešto manje glasova od Ričarda.

Vjerojatno najveći fijasko doživio je aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić, čija je lista oko 22 sata imala tek 60 glasova, ili 0,48 posto.

01. svibanj 2024 06:39